پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
کد خبر: 257569
۲۶ مهر ۱۳۹۰ - ۰۰:۱۲

در هفدهمين جلسه از سلسله نشست‌هاي هم‌انديشي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان وابسته به مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، «جنسیت و زبان قرآن» با حضور صاحب‌نظران قرآنی و حوزه زنان برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، در این نشست، موضوع جنسیت و زبان قرآن با محوریت پژوهش ارائه‌شده از سوی حجت‌الاسلام مجید دهقان عضو هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان مورد بررسی قرار گرفت.

حجت‌الاسلام دهقان ضمن بررسي رابطه «جنسيت و زبان قرآن»، قرآن را گفتاري و شفاهي دانست و بر مدعای خود شواهد ادله‌ای را ذکر کرد.

کارشناس گروه فقه و حقوق دفتر مطالعات و تحقیقات زنان، ضمن برشمردن سطوح تحليل يک گفتار، به تحليل زبان قرآن در سطح واژگاني و گفتماني پرداخت.

وي در ادامه با اشاره به آیاتی در خصوص جایگاه زنان، با بیان این که در هر دو سطح واژگانی و گفتمانی امکان برداشت‌هاي فرودستانه نسبت به زنان وجود دارد، اظهار داشت: با بررسي عميق‌تر و منسجم‌تر آيات در این سطوح و با در نظر داشتن بافت فرهنگي زمان نزول قرآن و شفاهي و گفتاري بودن زبان قرآن، مي‌توان تحليلي از آيات به دست آورد که شائبة فرودستي زنان را از ميان بردارد.

در این نشست همچنین دکتر نگار داوري اردکاني عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي، با اشاره به اهميت موضوع «جنسیت در قرآن»، استدلالي و علمي بودن، درکنارهم آوردن زبان‌شناسي قديم و جديد و دارا بودن فهرست کاملي از آيات جنسيتي را از ويژگي‌هاي پژوهش حجت‌الاسلام دهقان برشمرد.

وی با طرح سؤالي پيرامون اهداف کلان اين پژوهش، به تبيين پيشنهاد خود براي اين پژوهش پرداخت و در ادامه، دلالت‌هاي جنسيتي برخي از واژه‌هاي قرآن را بررسي نمود.

بر اساس گزارش حوزه خواهران، در ادامه اين نشست حجت‌الاسلام عمومي، مدرس حوزه، با اشاره به لزوم ارائه پيش‌فرض‌هاي کلامي در این بحث گفت: گرچه اين‌ پژوهش، تحليلي زباني است ولي خالي از تبيين فرض‌هاي کلامي نيست و بيان اين پيش‌فرض‌ها در مقدمه ضروري است.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha